http://www.beszed.hu

Mikor beszél úgy, mint a többiek?

A beszédfejlődéssel kapcsolatos kérdések, problémák felvetése

Eddigi hozzászólások:

1..10 11..20 21..30 31..40

palingenia
31

palingenia - 2009. 03. 18. 11:32

Válasz erre (Madárka - 2009. 03. 02. 17:37) :
"Kedves palingenia!

Szakember adatbázisunkban (ugrás a hivatkozásra találsz szolnoki logopédus szakembereket, akikkel fel tudod venni a kapcsolatot e-mail-ben is, illetve javaslom, keressétek fel a szolnoki Logopédiai Szakszolgálatot. Bár ott 3 éves kortól foglalkoznak a kisgyerekekkel, de biztos vagyok benne, hogy tudnak nektek segíteni ill. hasznos tanácsokat adni.
ugrás a hivatkozásra

Üdvözlettel: Madárka"
Kedves Madárka!

Köszönöm szépen a segítséget! :-)

Üdvözlettel,
Bíró Réka
Madárka
30

Madárka - 2009. 03. 02. 17:43

Válasz erre (viki105 - 2008. 02. 01. 14:42) :
"Kisfiam 2007. novemberében múlt 2 éves és nem akar a "mi nyelvünkön" beszélni. Sajátságos halandzsájával, mutogatással érteti meg magát, viszont amit kérünk tőle többnyire megteszi, tehát érti amit mondunk. A bölcsis gondozó nénink is jelezte és mi is észre vettük már, hogy nem veszi fel a szemkontaktust csak néhány másodpercre, aztán elnéz mellettünk. Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e a beszédfejlődésével, vagy hogy mit tegyek, hogy rám nézzen, ha beszélek hozzá?
Mindezekkel szemben pedig nagyon ügyes és kitartó a képességfejlesztő játékok esetében, pl. formabedobó, kirakó, összeillesztő, stb.
Tanácsokat, javaslatokat szeretnék kérni otthoni fejlesztéshez. Előre is köszönöm!"
Szia viki105!

Javaslom, keressetek lakóhelyetekhez közel logopédus szakembert, melyben logopédus adatbázisunk segítségetekre lehet: ugrás a hivatkozásra Vizsgálat után a szakember az otthoni fejlesztés témakörében is konkrétabban tud segíteni!

Üdvözlettel: Madárka
Madárka
29

Madárka - 2009. 03. 02. 17:37

Válasz erre (palingenia - 2009. 02. 12. 15:13) :
"Segítséget szeretnék kérni. Szolnokon élünk, kislányom márciusban lesz 2 éves, és az égvilágon semmit nem mond még, csupán a ba-ba-ba-ba, lá-lá-lá szótagokat ismételgeti, és azt sem túl rég óta. 8 hónapra született, de 3100 g testsúllyal. Ahogyan az előttem szóló viki105 is írta, formarakosgatás, legozás angyon érdekli, illetve bikizés közben lapozgatjuk a képeskönyveket és én minden egyes oldalon mindom az állat, tárgy nevét, az állat hangját. Néhány tárgy érdekli a könyvből: labda, kutya. Ilyenkor érdeklődve várja, hogy mondjam a nevét, hangját. Ha valami akar, akkor azt ruhahúzgálással, karnyújtással, odabújással, hangos rikkantásokkal jelzi. A szemkontaktussal nálunk is bajok voltak, mostanra értük el, hogy a szemünkbe nézzen, de most sem nevezhetném általánosnak. A zenét imádja, azonban a mondókázás, dalolgatás nem köti le a figyelmét. Kell-e aggódnunk, vigyük-eszakemberhez, ha igen kit, milyen intézetet ajánlanak? Segítségüket előre köszönöm"
Kedves palingenia!

Szakember adatbázisunkban (ugrás a hivatkozásra találsz szolnoki logopédus szakembereket, akikkel fel tudod venni a kapcsolatot e-mail-ben is, illetve javaslom, keressétek fel a szolnoki Logopédiai Szakszolgálatot. Bár ott 3 éves kortól foglalkoznak a kisgyerekekkel, de biztos vagyok benne, hogy tudnak nektek segíteni ill. hasznos tanácsokat adni.
ugrás a hivatkozásra

Üdvözlettel: Madárka
palingenia
28

palingenia - 2009. 02. 12. 15:13

Segítséget szeretnék kérni. Szolnokon élünk, kislányom márciusban lesz 2 éves, és az égvilágon semmit nem mond még, csupán a ba-ba-ba-ba, lá-lá-lá szótagokat ismételgeti, és azt sem túl rég óta. 8 hónapra született, de 3100 g testsúllyal. Ahogyan az előttem szóló viki105 is írta, formarakosgatás, legozás angyon érdekli, illetve bikizés közben lapozgatjuk a képeskönyveket és én minden egyes oldalon mindom az állat, tárgy nevét, az állat hangját. Néhány tárgy érdekli a könyvből: labda, kutya. Ilyenkor érdeklődve várja, hogy mondjam a nevét, hangját. Ha valami akar, akkor azt ruhahúzgálással, karnyújtással, odabújással, hangos rikkantásokkal jelzi. A szemkontaktussal nálunk is bajok voltak, mostanra értük el, hogy a szemünkbe nézzen, de most sem nevezhetném általánosnak. A zenét imádja, azonban a mondókázás, dalolgatás nem köti le a figyelmét. Kell-e aggódnunk, vigyük-eszakemberhez, ha igen kit, milyen intézetet ajánlanak? Segítségüket előre köszönöm
viki105
27

viki105 - 2008. 02. 01. 14:42

Kisfiam 2007. novemberében múlt 2 éves és nem akar a "mi nyelvünkön" beszélni. Sajátságos halandzsájával, mutogatással érteti meg magát, viszont amit kérünk tőle többnyire megteszi, tehát érti amit mondunk. A bölcsis gondozó nénink is jelezte és mi is észre vettük már, hogy nem veszi fel a szemkontaktust csak néhány másodpercre, aztán elnéz mellettünk. Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e a beszédfejlődésével, vagy hogy mit tegyek, hogy rám nézzen, ha beszélek hozzá?
Mindezekkel szemben pedig nagyon ügyes és kitartó a képességfejlesztő játékok esetében, pl. formabedobó, kirakó, összeillesztő, stb.
Tanácsokat, javaslatokat szeretnék kérni otthoni fejlesztéshez. Előre is köszönöm!
Britta
26

Britta - 2007. 09. 06. 17:03

Válasz erre (fehkat - 2007. 09. 02. 17:13) :
"Kedves Britta!
Szerintem nem vagytok elkésve, de értem az aggodalmadat. A klasszikus pöszeterápiát nem érdemes idejekorán elkezdeni, mert fárasztó és unalmas lehet a kisgyerek számára. Amíg nincs kellő tudatossága, monotónia tűrése, addig többet árt, mint használ. Most lehet viszont előkészíteni a későbbi terápiát. Ebben az időszakban a beszédszervek ügyesítésén és a hallási differenciálás fejlesztésén van a fő hangsúly. Ezeket otthon is lehet gyakorolni, nagyon hatékonyan segítik a későbbi logopédiai munkát. Az átmeneti halláscsökkenés valóban, okozhat a későbbiekben is nehézséget. Egy beszédértés - beszédészlelés vizsgálat mindenképp indokolt lenne a közeljövőben. Sajnos nem tudom, merre laktok, így nehéz konkrét javaslatot tenni, hová forduljatok. Ha megírod e-mail címedet, szívesen segítelek otthoni gyakorlóanyagokkal, elérhető címekkel. Üdvözlettel: Fehérvári Katalin "
Kedves Katalin!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Mi jelenleg vidéken lakunk, novemberben költözünk Érdre, Bp.-et egy köztes megoldásnak gondoltam (innen sincs túl messze és Érdről sem lesz). Mi leginkább a Budai oldalon mozgunk a II., III. és a XII. kerületben, de az sem okoz gondot ha más kerületekbe kell esetleg átjárni. A gyakorlóanyagoknak nagyon örülnék, szoktam néha játékosan énekbe vagy állathangokba bújtatva gyakorolni velük a nem használt mássalhangzókat, de vannak sajnos olyan betűk is amiket nem sikerült kimondatni és mivel nem tudtam, hogy nem ártok-e a gyakorlással többet mint amennyit segítek, nem mertem túl gyakran. Az e-mail címem: zwillinger@invitel.hu
Előre is köszönöm a segítséget!
fehkat
25

fehkat - 2007. 09. 02. 17:13

Válasz erre (Britta - 2007. 08. 31. 19:13) :
"Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni, van két lassan ötéves kisfiam és mind a kettőjüknek van némi beszédhibája. Voltunk már velük logopédusnál felmérésen kb. féléve és akkor az egyikük 6, a másik (aki igazán aggaszt) 14 hangot mondott helytelenül. Akkor azt mondta a logopédus, hogy javulhat még és várjunk vele ötéves korukig, de engem még is aggaszt különösen a súlyosabbik. Neki majdnem egy évig volt hallás csökkenése fülgyulladásból adódóan, 3 és 4 éves kora között, azután rendeződött a dolog, rengeteget javult azóta a beszédje, egyre tisztábban érthetőbben beszél de sok mássalhangzót kicserél, helyettesít, még akkor is ha egyébként ki tudja mondani, automatikusan nem az jön neki. Mi megértjük őt,de mások számára nem mindig érthető a mondanivalója és úgy látom kezdi őt zavarni. Akinél jártunk nem tudja őt vállalni és a helyi nevelési tanácsadóban sem tudnak vele foglalkozni egyenlőre, vviszont szerintünk szükséges volna már elkezdeni a foglalkozást. Ha tud valaki ajánlani nekünk logopédust Bp.-en aki vállalni is tudná minél hamarabb és, hogy egyáltalán szerintetek el kell-e kezdeni (decemberben lesznek 5 évesek, ikrek és koraszülöttek 36.-hétre), irja meg legyenszíves. Előre is köszi a tanácsokat és javaslatokat!"
Kedves Britta!
Szerintem nem vagytok elkésve, de értem az aggodalmadat. A klasszikus pöszeterápiát nem érdemes idejekorán elkezdeni, mert fárasztó és unalmas lehet a kisgyerek számára. Amíg nincs kellő tudatossága, monotónia tűrése, addig többet árt, mint használ. Most lehet viszont előkészíteni a későbbi terápiát. Ebben az időszakban a beszédszervek ügyesítésén és a hallási differenciálás fejlesztésén van a fő hangsúly. Ezeket otthon is lehet gyakorolni, nagyon hatékonyan segítik a későbbi logopédiai munkát. Az átmeneti halláscsökkenés valóban, okozhat a későbbiekben is nehézséget. Egy beszédértés - beszédészlelés vizsgálat mindenképp indokolt lenne a közeljövőben. Sajnos nem tudom, merre laktok, így nehéz konkrét javaslatot tenni, hová forduljatok. Ha megírod e-mail címedet, szívesen segítelek otthoni gyakorlóanyagokkal, elérhető címekkel. Üdvözlettel: Fehérvári Katalin
Britta
24

Britta - 2007. 08. 31. 19:13

Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni, van két lassan ötéves kisfiam és mind a kettőjüknek van némi beszédhibája. Voltunk már velük logopédusnál felmérésen kb. féléve és akkor az egyikük 6, a másik (aki igazán aggaszt) 14 hangot mondott helytelenül. Akkor azt mondta a logopédus, hogy javulhat még és várjunk vele ötéves korukig, de engem még is aggaszt különösen a súlyosabbik. Neki majdnem egy évig volt hallás csökkenése fülgyulladásból adódóan, 3 és 4 éves kora között, azután rendeződött a dolog, rengeteget javult azóta a beszédje, egyre tisztábban érthetőbben beszél de sok mássalhangzót kicserél, helyettesít, még akkor is ha egyébként ki tudja mondani, automatikusan nem az jön neki. Mi megértjük őt,de mások számára nem mindig érthető a mondanivalója és úgy látom kezdi őt zavarni. Akinél jártunk nem tudja őt vállalni és a helyi nevelési tanácsadóban sem tudnak vele foglalkozni egyenlőre, vviszont szerintünk szükséges volna már elkezdeni a foglalkozást. Ha tud valaki ajánlani nekünk logopédust Bp.-en aki vállalni is tudná minél hamarabb és, hogy egyáltalán szerintetek el kell-e kezdeni (decemberben lesznek 5 évesek, ikrek és koraszülöttek 36.-hétre), irja meg legyenszíves. Előre is köszi a tanácsokat és javaslatokat!
Szilvimami
23

Szilvimami - 2007. 01. 23. 13:02

Válasz erre (wagner - 2007. 01. 22. 17:45) :
"szia,
megnéztem az adatbázist, bizony találtam 3-at is benne. Ők a következők:
ugrás a hivatkozásra
ugrás a hivatkozásra
ugrás a hivatkozásra

Úgy tudod egyébként listázni őket, hogy a kereső oldalon ( ugrás a hivatkozásra ) bejelölöd a budapesti kerültenél a IX.-et majd rákattintasz a KERES gombra! Ahhoz hogy részletesen megtekintsd a szakemberek lapját, be kell jelentkezned!
Sok sikert!"
SZia, köszönöm, közben én is megtaláltam, kijelöltem természeresen tegnap is, de bejelöltem szakterületet, és úgy nem adta ki. Amikor nem volt sdzakterület, egyből sikerült. köszönöm. még1x. Szilvi
wagner
22

wagner - 2007. 01. 22. 17:45

Válasz erre (Szilvimami - 2007. 01. 22. 15:24) :
"Sziasztok,
szintén 2,5 éves kisfiú anyukája vagyok, nem ismétlem az előbb leírt problémákat, ugyanaz teljesen. JHolnap megyünk a ferencvárosi gekkoba, de ha van más ötletetek, akkor kérlek, írjátok meg. A szakember adatbázis a 9. kerületre semmit nem hozott.
Szilvimami"
szia,
megnéztem az adatbázist, bizony találtam 3-at is benne. Ők a következők:
ugrás a hivatkozásra
ugrás a hivatkozásra
ugrás a hivatkozásra

Úgy tudod egyébként listázni őket, hogy a kereső oldalon ( ugrás a hivatkozásra ) bejelölöd a budapesti kerültenél a IX.-et majd rákattintasz a KERES gombra! Ahhoz hogy részletesen megtekintsd a szakemberek lapját, be kell jelentkezned!
Sok sikert!
1..10 11..20 21..30 31..40

Rendezés a szerint sorrendben.
Lapon megjelenő hozzászólások száma:

Legfrissebb fórumtémák

Szakdolgozati segítség
Szakdolgozatommal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.

Segítségkérés
Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.

Logopédus keresés Lausanne környékén
Kedves Olvasók!
Szeptembertől Lausanneba költözünk családommal. 6 éves fiamnak verbális memória és szerialitási problémái vannak. Ismer vki magyar logopédust Lausanne környékén? Köszönöm, Csilla

könyvkeresés
Szekszárdi Júlia:
Új utak és módok
Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához

Dadogás gyógyítható?
Én is dadogós vagyok, és nagyon sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel!

FÓRUM SZABÁLYZAT

↓ hirdetés ↓