http://www.beszed.hu

Fejlesztő foglalkozások dokumentálása

Milyen fejlődési lapot vezessünk a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek fejlesztő foglalkozásairól?

Eddigi hozzászólások:

Meseneni
2

Meseneni - 2008. 09. 28. 13:58

Én a Tü 350-et+ a beszédfejlesztőknek való haladási naplót ( A.G. 345/új r.sz.) +a részletes, 3 hónapra szóló egyéni ( a netről töltöttem le, talán a Fejlesztőpedagógia.hu-ról) fejlesztési tervet használom. Sok az adminisztráció , sőt mindezeket HHH tanulókról az osztályfőnöknek is írnia kell!
Emese

baloghreka
1

baloghreka - 2008. 09. 16. 16:48

A beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek fejlesztő foglalkozásinak dokumentálásával kapcsolatos a kérdésem.

A T.ü.356.r.sz. és T.ü.357.r.sz.nyomtatványok útmutatójában azt olvashatjuk, hogy ezek csak a sajátos nevelési igényű (SNI-a és SNI-b) tanulók speciális, habilitációs és rehabilitációs foglalkoztatásának dokumentálására szolgálnak.
A T.ü.345/új r.sz. munkanapló csak logopédiai csoportok számára használható.
A T.ü. 353.r.sz. egyéni nyilvántartási lap és foglalkozási napló a célnak megfelelne, de ezeknek a naplóknak a megnyitására és lezárására csak a nevelési tanácsadó vezetője jogosult, iskolák nem is tudják megrendelni.

Ahol tehát a fejlesztő foglalkozásokat nem a nevelési tanácsadó szakemberei végzik, hanem az iskolák, vagy az egységes pedagógiai szakszolgálatok szakemberei biztosítják az ellátást, milyen fejlődési lapot vezessenek a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek ellátásáról?
Ha valaki találkozott már erre vonatkozó jogszabállyal, kérem segítsen!

Rendezés a szerint sorrendben.
Lapon megjelenő hozzászólások száma:

Legfrissebb fórumtémák

Szakdolgozati segítség
Szakdolgozatommal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.

Segítségkérés
Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.

Logopédus keresés Lausanne környékén
Kedves Olvasók!
Szeptembertől Lausanneba költözünk családommal. 6 éves fiamnak verbális memória és szerialitási problémái vannak. Ismer vki magyar logopédust Lausanne környékén? Köszönöm, Csilla

könyvkeresés
Szekszárdi Júlia:
Új utak és módok
Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához

Dadogás gyógyítható?
Én is dadogós vagyok, és nagyon sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel!

FÓRUM SZABÁLYZAT

↓ hirdetés ↓