Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.
1..10
11..20
21..30
31..40
41..50
51..60
61..70
71..80
81..90
91..100
101..110
111..120
|
38
|
zitus4 - 2007. 11. 13. 21:40 |
|
|
Válasz erre (tinca - 2007. 11. 13. 21:00) :
Szia!"Kedves Hölgyeim Uraim és leendő Kollégák! Én másodéves hallgató vagyok gyógypedagógus szakon Győrben a fősulin. Feladatul kaptuk hogy készítsünk óravázlatot magyarból és valamilyen készségtárgyból TANAK-os gyerekekre vonatkoztatva. Csak mivel én még tanuló vagyok fogalmam sincs hogyan néz ki egy ilyen óravázlat. Nagy bajban vagyok mondta a tanárnő hogy kérjünk olyan pedagógustól aki tanít ilyen iskolában, csak sajnos nincs ilyen ismerősöm de még csak ilyen iskola sincs a környéken. A segíítséget előre is köszönöm: Révfy Bettina" Én harmadéves gyógypedagógus és logopédus hallagtó vagyok Kaposváron. Én már járok tanítani és írtam már egy-két óravázlatot! A weboldalamon meg tudod őket nézni ill. le tudod tölteni! Remélem hasznukat veszed! :) Zit |
||
![]() 37
|
tinca - 2007. 11. 13. 21:00 |
|
|
Kedves Hölgyeim Uraim és leendő Kollégák!
Én másodéves hallgató vagyok gyógypedagógus szakon Győrben a fősulin. Feladatul kaptuk hogy készítsünk óravázlatot magyarból és valamilyen készségtárgyból TANAK-os gyerekekre vonatkoztatva. Csak mivel én még tanuló vagyok fogalmam sincs hogyan néz ki egy ilyen óravázlat. Nagy bajban vagyok mondta a tanárnő hogy kérjünk olyan pedagógustól aki tanít ilyen iskolában, csak sajnos nincs ilyen ismerősöm de még csak ilyen iskola sincs a környéken. A segíítséget előre is köszönöm: Révfy Bettina |
||
![]() 36
|
schle - 2007. 11. 08. 18:55 |
|
|
Kedves Kollégák!
Kistérségi feladatellátásban dolgozókat keresek, akik használnak valamilyen számítógépes programot a statisztikához ( pl. FUTURE vagy bármi más egyéb). Igazából az érdekel, hogy válnak be, lehet-e velük a heti, havi , kéthavi összesítéseket megcsinálni. Mi 18 településen dolgozunk nevelési tanácsadást és logopédiai ellátást biztosítva a gyerekeknek. Minden tapasztalatot, tanácsot szívesen fogadunk! Munkatársaimmal együtt előre is köszönöm a segítséget! Ági |
||
|
35
|
gabi.nagy - 2007. 11. 05. 23:21 |
|
|
Válasz erre (Pigler Szilvia - 2007. 10. 08. 09:19) :
Kedves Szilvia!"Üdvözlet! Nekem van egy 4,5 kisfiam, aki nem a korához képest beszél. Járunk pszichológushoz (magán úton), az óvodába hetente kétszer logopédushoz. Most egy két hónapja neglódult a beszédfejlődése. De igy is a pszich. azt mondja ,hogy két éves gyerek szinten beszél. 1 évesen mikor megindult a beszéde, inkább mindent mutógatott,amit mi(Apukájával) megértettünk. Szeretnék tanácsot kérni, hogy még jobban fejlődjön a beszédje. Vannak betűk és hangok amiket nem tud kimondani vagy nem akarja. Kérném segítségüket. Köszönettel: P.Szilvia" Hozzáértő még nem vagyok, de sorstárs igen! Nagyon sürgősen keressen fel egy beszédvizsgálót (póriasan szólva), mi a Halmi úton voltunk anno. Mondjuk úgy éppen idejében mentünk, mert onnan a "diagnózis" után tovább tudtunk menni egy speciális óvodába, ami azóta sajnos megszünt, és most ott tartunk a 9 éves kisfiammal, hogy érthető a beszéde, 90 %ban választékosan és hibátlan ragozással beszél. De a beszédvizsgáló és a beszélő ovi nélkül most sehol sem tartanánk! Kár, hogy megszünt a Halmi utcai ovi, kicsikém mai napig emlegeti.... |
||
![]() 34
|
Zsófia - 2007. 10. 24. 21:55 |
|
|
Tisztelt Kollégák!!
Vállalkozó gyógypedagógus címmel írok szakdolgozatot. Olyan gyógypedagóusok segítségét kérem, akik vállalkozásból élnek!Egy kérdőív (anonim) kitöltéséről lenne szó,melyet emailben visszaküldhetnek!Segítségüket előre is köszönöm!A segíteni vágyók ide írjanak:teelgye@freemail.hu |
||
![]() 33
|
bodorkati - 2007. 10. 18. 19:40 |
|
|
Válasz erre (bodorkati - 2007. 10. 18. 19:37) :
BOCSÁNAT: gyakorlati tapasztalatot várok-gondolom, rájöttetek, de mégis...
"Kedves kollégák! MUTISTA gyermekek ügyében kérném segítségeteket! Szakvéleménnyel rendelkező, SNI tanulókról van szó. Tudom, hogy kezelésük pszichológussal team munkában kellene történjen, de ilyen lehetőség itt a végeken szóba sem jöhet. A Szülői támogatás kimerül abban, hogy elengedi a gyermekét a foglalkozásokra...Gondolom, világos a helyzet! A gyerekeken viszont mégis segíteni kellene, ezért vagyunk... Szóval: köszönettel fogadok MINDEN gyakorleti tatasztalatot, link-ajánlót, bármit, ami ebben a helyzetben előre vinne! Kati" |
||
![]() 32
|
bodorkati - 2007. 10. 18. 19:37 |
|
|
Kedves kollégák! MUTISTA gyermekek ügyében kérném segítségeteket! Szakvéleménnyel rendelkező, SNI tanulókról van szó. Tudom, hogy kezelésük pszichológussal team munkában kellene történjen, de ilyen lehetőség itt a végeken szóba sem jöhet. A Szülői támogatás kimerül abban, hogy elengedi a gyermekét a foglalkozásokra...Gondolom, világos a helyzet! A gyerekeken viszont mégis segíteni kellene, ezért vagyunk...
Szóval: köszönettel fogadok MINDEN gyakorleti tatasztalatot, link-ajánlót, bármit, ami ebben a helyzetben előre vinne! Kati |
||
![]() 31
|
fehkat - 2007. 10. 18. 18:00 |
|
|
Válasz erre (Pigler Szilvia - 2007. 10. 08. 09:19) :
Kedves Szilvia!"Üdvözlet! Nekem van egy 4,5 kisfiam, aki nem a korához képest beszél. Járunk pszichológushoz (magán úton), az óvodába hetente kétszer logopédushoz. Most egy két hónapja neglódult a beszédfejlődése. De igy is a pszich. azt mondja ,hogy két éves gyerek szinten beszél. 1 évesen mikor megindult a beszéde, inkább mindent mutógatott,amit mi(Apukájával) megértettünk. Szeretnék tanácsot kérni, hogy még jobban fejlődjön a beszédje. Vannak betűk és hangok amiket nem tud kimondani vagy nem akarja. Kérném segítségüket. Köszönettel: P.Szilvia" A beszédfejlődés késésének számos oka lehet. Javaslom, hogy keressék fel a lakóhelyükhez illetékes nevelési tanácsadót, vagy az Országos Beszédvizsgáló Intézetet. Pszichológushoz más okból járnak? Üdvözlettel: Fehérvári Katalin logopédus |
||
![]() 30
|
Pigler Szilvia - 2007. 10. 08. 09:19 |
|
|
Üdvözlet!
Nekem van egy 4,5 kisfiam, aki nem a korához képest beszél. Járunk pszichológushoz (magán úton), az óvodába hetente kétszer logopédushoz. Most egy két hónapja neglódult a beszédfejlődése. De igy is a pszich. azt mondja ,hogy két éves gyerek szinten beszél. 1 évesen mikor megindult a beszéde, inkább mindent mutógatott,amit mi(Apukájával) megértettünk. Szeretnék tanácsot kérni, hogy még jobban fejlődjön a beszédje. Vannak betűk és hangok amiket nem tud kimondani vagy nem akarja. Kérném segítségüket. Köszönettel: P.Szilvia |
||
![]() 29
|
egriné szécsi ágnes - 2007. 10. 04. 17:48 |
|
|
Válasz erre (Ria - 2007. 10. 01. 15:26) :
Kedves Ria! Köszönöm a segítséget. A különszámban megtaláltam a cikket. Be is szereztem saját használatra egyet ebből a különszámból. Az internetes ajánlást külön köszönöm. Az ember ezen mindig talál valami újat. Még egyszer köszönöm. "Kedves Ágnes! Olvastam problémádat szakdolgozat ügyben. Marosits Istvánné és Torda Ágnes cikkét a Fejlesztő Pedagógia 1999-es különszámában is megtalálhatod, de ha nincs meg, add meg a postacímed, és nagyon szívesen elküldöm.Ezenkívül keresd a Sulinova honlapját. Ott kattints a Sajátos nevelési igényűek együttnevelése menüpontra,utána az Adatbankra,végül az SNI ajánlások a kompetencia alapú programcsomagokhoz 4. Óvodai nevelés. Nagyon sok hasznos dolog van benne. Remélem, hogy segíthettem. Üdvözletettel:Ria" Üdvözlettel: Ági |
||
Legfrissebb fórumtémák
Szakdolgozati segítség
Szakdolgozatommal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Segítségkérés
Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.
Logopédus keresés Lausanne környékén
Kedves Olvasók!
Szeptembertől Lausanneba költözünk családommal. 6 éves fiamnak verbális memória és szerialitási problémái vannak. Ismer vki magyar logopédust Lausanne környékén? Köszönöm, Csilla
könyvkeresés
Szekszárdi Júlia:
Új utak és módok
Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához
Dadogás gyógyítható?
Én is dadogós vagyok, és nagyon sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel!