Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.
1..10
11..20
21..30
31..40
41..50
51..60
61..70
71..80
81..90
91..100
101..110
111..120
![]() 58
|
Mező Beatrix - 2008. 01. 17. 12:04 |
|
|
Kedves Fórumosok !
Az alábbi problémámmal kapcsolatban szeretném a véleményeteket meghallgatni : Két nagyobb gyermekem 5 és fél, 4 és fél éves óvodások. Az 5 és fél évessel már foglalkozik az óvodai logopédus, és most azt tanácsolta, hogy vigyem az általa javasolt iskola logopédiai osztályába, mert több hangot nem ejt tisztán. A 4 és fél éves is ugyanilyen. A gyerekek emellett nagyon értelmesek, a szókincsük hatalmas, választékosan beszélnek ( bár hibásan, tényleg),szeretik a betűket tanulni, érdekli őket az olvasás, jól hallanak, megértik tökéletesen a szavakat, szóval, semmilyen égyéb probléma nem áll fenn. A kérdésem az lenne, hogy valóban ekkora probléma, hogy egy óvodás gyerek beszédhibás ? Én nem érzem ezt bajnak, mert szerintem idővel úgyis megjavul a beszédük, mivel logopédus az iskolába is fog velük foglalkozni. Mi a véleményetek, tapasztalatotok ? El tudott a logopédus bizonytalanítani, sajnos. |
||
|
57
|
driszko - 2008. 01. 15. 11:41 |
|
|
Válasz erre (bertók beáta - 2008. 01. 10. 21:46) :
Az én fiam is így kezdett beszélni - logopédusként én is nagyon megijedtem. Ez az időszak kb. fél évig tartott. Minden szónak csak az első szótagját mondta, de az is előfordult hogy az utolsót. Pl papucs is "pa" volt meg a lámpa is. Ráadásul nemhogy kettőzte ezeket a szótagokat, hanem 10X, 15X elmondta egymás után. Aztán egyik napról a másikra (ezt szó szerint értsd) a szótagból mondat lett: Mama elment. Persze sokáig csak mi értettük a beszédét. Most 3 éves, és aki akarja, az megérti amit mond. Aki nem akarja az meg Bennünket nem érdekel. Szóval nyugodj meg, beszélgess vele sokat, nézegessetek képeskönyvet, mondókázzatok. Esetleg gyerekkoncertekre is elmehettek (www.almazenekar.hu). Nekünk nagyon bevált! :)
""A logopédus gyereke nem beszél".Eddig ez volt a bánatom. 29 hónapos korában indult be a beszéd,de most hogy 2 és fél éves lett már dadog is.Még mi jön ezután??? Megkettőzi a szavakat.Néha akár 15x is elmondja egymás után,ráadásul meg még mintha hunyorogna is hozzá. Kérem,aki hasonló esettel találkozott már írjon valami biztatót.Egy elkeseredett anya" |
||
![]() 56
|
ökine - 2008. 01. 11. 11:05 |
|
|
Válasz erre (bertók beáta - 2008. 01. 10. 21:46) :
Az én fiam is két és fél évesen kezdett beszélni, most meg (12 éves) annyit beszél, hogy "nem lehet lelőni". Semmi pánik, türelem! A gyerekeknek sem könnyű, ha szakember az anyukájuk.
""A logopédus gyereke nem beszél".Eddig ez volt a bánatom. 29 hónapos korában indult be a beszéd,de most hogy 2 és fél éves lett már dadog is.Még mi jön ezután??? Megkettőzi a szavakat.Néha akár 15x is elmondja egymás után,ráadásul meg még mintha hunyorogna is hozzá. Kérem,aki hasonló esettel találkozott már írjon valami biztatót.Egy elkeseredett anya" |
||
|
55
|
bertók beáta - 2008. 01. 10. 21:46 |
|
|
"A logopédus gyereke nem beszél".Eddig ez volt a bánatom. 29 hónapos korában indult be a beszéd,de most hogy 2 és fél éves lett már dadog is.Még mi jön ezután???
Megkettőzi a szavakat.Néha akár 15x is elmondja egymás után,ráadásul meg még mintha hunyorogna is hozzá. Kérem,aki hasonló esettel találkozott már írjon valami biztatót.Egy elkeseredett anya |
||
![]() 54
|
barabasrita - 2007. 12. 13. 14:31 |
|
|
2008 augusztusától/szeptemberétől - pszichopedagógia-oligofrénpedagógia szakpárral - gyógypedagógiai tanári állást keresek a Duna-Tisza közében, ill. a Tiszántúlon. 1996 óta főként halmozottan sérült (értsd: súlyos értelmi fogyatékosnak minősített) autista gyerekekkel/fiatalokkal foglalkozom. Szeretnék továbbra is velük/értük dolgozni.
|
||
![]() 53
|
zita75 - 2007. 12. 05. 08:54 |
|
|
Sziasztok!
Kérlek adjatok nekem tanácsot abban, hogy a 6 éves kislányomat hova vigyem foniátriára! Köszönöm! Zita |
||
![]() 52
|
tarpyes - 2007. 11. 26. 14:55 |
|
|
Kedves Kollégák!
Számomra nem mindennapi esettel találkoztam nemrégiben.Egy 3 és fél éves kislány édesanyja keresett meg azzal a kéréssel, hogy segítsem megtanítani a kislányát rágni. A kislány a nyelv alatti izmok részleges beidegzési problémájával, illetve gótikus szájpaddal született. Nem tudja forgatni a szilárd táplálékot a szájában, illetve nem tudja továbbítani a garat felé. A segítségeteket kérem! Hogyan lehetne ezen a problémán segíteni? Kihez fordulhat az édesanya?( Távolság nem számít!) Illetve, hogyan tudom majd a helyes hangokat kialakítani, amikor betölti az 5. évét. Most szinte érthetetlen a beszéde. A nagymozgásáról annyit, hogy Dévényi módszerrel fejleszették, így másfél éves korában kezdett el járni. Segítségeteket előre is köszönöm, Eszter |
||
|
51
|
zitus4 - 2007. 11. 14. 21:42 |
|
|
A következő feladatot kaptam: szemléltető eszköz készítése, bemutatása. Hallási differenciálás: c-cs. Kommunikációs helyzetbe ágyazva.
Ötleteket, tippeket várok! Köszi! |
||
![]() 50
|
Viki - 2007. 11. 14. 18:40 |
|
|
Tisztelt Logopédusok!
A segítségüket szeretném kérni. Egy dolgozatomhoz keresnék szakirodalmat, melynek címe: A beszédfogyatékosok az alternatív iskolákban, reformiskolákban. Minden ötletet szívesen fogadok. |
||
|
49
|
zitus4 - 2007. 11. 14. 17:25 |
|
|
Válasz erre (tinca - 2007. 11. 14. 16:46) :
Per pillanat kicsit más témában lenne szükségem anyagra: zenemű elemzés valamint falusi lakodalom témakörben bármi!"Persze küldök mindent ami van nekem. De konkrétan milyen anyagra lenne szükséged? Mert ha van már küldöm is!!!:)" No meg óratervekre! :) |
||
Legfrissebb fórumtémák
Szakdolgozati segítség
Szakdolgozatommal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Segítségkérés
Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.
Logopédus keresés Lausanne környékén
Kedves Olvasók!
Szeptembertől Lausanneba költözünk családommal. 6 éves fiamnak verbális memória és szerialitási problémái vannak. Ismer vki magyar logopédust Lausanne környékén? Köszönöm, Csilla
könyvkeresés
Szekszárdi Júlia:
Új utak és módok
Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához
Dadogás gyógyítható?
Én is dadogós vagyok, és nagyon sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel!