http://www.beszed.hu

Segítségkérés

Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.

Eddigi hozzászólások:

1..10 11..20 21..30 31..40 41..50 51..60 61..70 71..80 81..90 91..100 101..110 111..120

Bebe
98

Bebe - 2009. 07. 17. 08:39

Sziasztok!
A kislányom beszédével kapcsolatban kérnék segítséget! Tavaly okt-ben kezdtük az ovit - mindenre megvolt a maga szava, de minden szó után odatette (sőt, mai napig odateszi - am, például a madár=madam, nyuszi=nulam...).Az óvónéni azt mondta, majd az oviban, mivel nem értik a többiek, változik, de nem változott. Ráadásul visszahúzódó lett, nem szeret oviba menni, kijelenti, hogy őt ott nem szeretik.
Mi ez?? Hova fordulhatok??
Hallásvizsgálaton voltunk (ovis logopédus mondta), de minden rendben.
Hogy segíthetek rajta???
Köszönettel: Bernadett
dr kálmán József Mátyásné
97

dr kálmán József Mátyásné - 2009. 05. 17. 21:16

Válasz erre (zsuzska. - 2009. 03. 06. 21:10) :
"Szia Madárka!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Igen, már jóval tisztább a kép mint amikor felvetettem a problémámat.
Még vannak apró félelmeim, de ez csak azért van mert pályakezdő vagyok (pl.: milyen foglalkozást tartsak, mert 3 éves kortól bármilyen korosztályt szívesen látunk a leendő munkahelyemen, ráadásul bármilyen típusú fogyatékossággal élő emberkék jöhetnek. Szóval a lehető legszélesebb a skála, és emiatt még izgulok egy kicsit). Még egyszer nagyon szépen köszönöm! És ha lenne valami ötleted a foglalkozásokkal kapocsaltban azt nagy örömmel és hálával várom!
Üdv: zsuzska:)

Üdv: zsuzska:)"
Segítséget szeretnék kérni. Egy ismerősömnek sürgősen szüksége lenne dr. Balázs Boglárka elérhetőségére és az új rendelő címére. köszönöm Vali
zsuzska.
96

zsuzska. - 2009. 03. 06. 21:10

Válasz erre (Madárka - 2009. 03. 02. 17:56) :
"Kedves Zsuzska!
A munkáltatóddal kellene tisztázni, mi is lesz a feladatod, sőt munkaköri leírást is szoktak adni.
A gyógyped. asszisztens képzésen is biztosan elmondták nektek, milyen feladatokat láthattok el. Leírom neked, és mit tudok erről, mit csinálhat egy gyógyped. aaszisztens:
Gyógypedagógiai oktatási-nevelési intézményekben, fogyatékosok napközi otthonaiban, szociális foglalkoztatókban, egészségügyi intézményekben a felsőoktatási végzettséget nem igénylő feladatok ellátása. ; A végzettséggel vállalkozói tevékenység is végezhető.; Döntően zárt munkahelyen, állva, ülve, kisebb részben szabad ég alatt (óvoda, iskola udvara stb.) végzett, részben közepesen nehéz fizikai, részben nem fizikai tevékenység. Jellemző szakmai tevékenységek: A gyerekek, ill. a felnőtt fogyatékosok fogadása, felügyelete és segítése az étkezéseknél, a testápolásnál és öltözködésnél; a szabadidős tevékenységeknél a pedagógus segítése, a gyerekek, fogyatékosok kísérése; oktatási, foglalkoztatási eszközök előkészítése; közreműködés a foglalkozások lebonyolításában; közreműködés a gyermekvédelmi feladatokat ellátó pedagógus munkájában; adminisztrációs feladatok ellátása; szemléltetőeszközök, rajzok készítése; korrekciós feladatok végrehajtása, begyakoroltatása a pedagógus útmutatása alapján; fejlesztő foglalkozások végzése korai gyermekkorban.

Bízom benne, hogy a kérdés feltevés óta már körvonalazódott, milyen tevékenységet kel folytatnod. Sok sikert kívánok hozzá!

Üdvözlettel: Madárka"
Szia Madárka!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Igen, már jóval tisztább a kép mint amikor felvetettem a problémámat.
Még vannak apró félelmeim, de ez csak azért van mert pályakezdő vagyok (pl.: milyen foglalkozást tartsak, mert 3 éves kortól bármilyen korosztályt szívesen látunk a leendő munkahelyemen, ráadásul bármilyen típusú fogyatékossággal élő emberkék jöhetnek. Szóval a lehető legszélesebb a skála, és emiatt még izgulok egy kicsit). Még egyszer nagyon szépen köszönöm! És ha lenne valami ötleted a foglalkozásokkal kapocsaltban azt nagy örömmel és hálával várom!

Madárka
95

Madárka - 2009. 03. 02. 17:56

Válasz erre (zsuzska. - 2009. 02. 07. 14:09) :
"Gyógypedagógiai asszisztens vagyok és terápiás munkatársként fogok dolgozni( feln?tt mozgássérültekkel). Az a probléma, hogy nem igazán vagyok tisztában a leend? munkakörömmel. Ezt kellene egy kicsit kifejteni nekem.KÖSZÖNÖM MINDENKINEK EL?RE IS A SEGÍTSÉGET!"
Kedves Zsuzska!
A munkáltatóddal kellene tisztázni, mi is lesz a feladatod, sőt munkaköri leírást is szoktak adni.
A gyógyped. asszisztens képzésen is biztosan elmondták nektek, milyen feladatokat láthattok el. Leírom neked, és mit tudok erről, mit csinálhat egy gyógyped. aaszisztens:
Gyógypedagógiai oktatási-nevelési intézményekben, fogyatékosok napközi otthonaiban, szociális foglalkoztatókban, egészségügyi intézményekben a felsőoktatási végzettséget nem igénylő feladatok ellátása. ; A végzettséggel vállalkozói tevékenység is végezhető.; Döntően zárt munkahelyen, állva, ülve, kisebb részben szabad ég alatt (óvoda, iskola udvara stb.) végzett, részben közepesen nehéz fizikai, részben nem fizikai tevékenység. Jellemző szakmai tevékenységek: A gyerekek, ill. a felnőtt fogyatékosok fogadása, felügyelete és segítése az étkezéseknél, a testápolásnál és öltözködésnél; a szabadidős tevékenységeknél a pedagógus segítése, a gyerekek, fogyatékosok kísérése; oktatási, foglalkoztatási eszközök előkészítése; közreműködés a foglalkozások lebonyolításában; közreműködés a gyermekvédelmi feladatokat ellátó pedagógus munkájában; adminisztrációs feladatok ellátása; szemléltetőeszközök, rajzok készítése; korrekciós feladatok végrehajtása, begyakoroltatása a pedagógus útmutatása alapján; fejlesztő foglalkozások végzése korai gyermekkorban.

Bízom benne, hogy a kérdés feltevés óta már körvonalazódott, milyen tevékenységet kel folytatnod. Sok sikert kívánok hozzá!

Üdvözlettel: Madárka
zsuzska.
94

zsuzska. - 2009. 02. 07. 14:09

Gyógypedagógiai asszisztens vagyok és terápiás munkatársként fogok dolgozni( feln?tt mozgássérültekkel). Az a probléma, hogy nem igazán vagyok tisztában a leend? munkakörömmel. Ezt kellene egy kicsit kifejteni nekem.KÖSZÖNÖM MINDENKINEK EL?RE IS A SEGÍTSÉGET!
catjolan
93

catjolan - 2009. 02. 03. 18:57

Sziasztok!
Oligofrénpedagógia-logopédia szakon végeztem. Pedagógus szakvizsgám is van. Milyen magasabb szintű (master) képzésről tudtok (én nem találtam ilyet) Lehetőleg logopédia szakterületén tanulnék tovább. Előre is köszönöm.
b.joha
92

b.joha - 2009. 01. 27. 17:30

sziasztok!

logopédus vagyok és egy gimnáziumban kezdem majd el a fejlesztő munkát.eddig kisebbekkel foglalkoztam. sok disz-es gyerek. tud-e vki segíteni abban, h mivel/milyen feladatlappal (teszt?) mérhetném fel az állapotukat? (olvasás, szövegértés, helyesírás, nyelvtani tudás stb?
érdeklődtem már több helyen, de leginkább a "nem tudom" választ kaptam.
előre is köszönöm a segítségeteket.
csermelykata
91

csermelykata - 2009. 01. 21. 18:20

Keresek olyan teszteket, melyekkel a gyermekek tanulási képességei mérhetők.
Kérem, hogy akinek van ilyen, vagy azt, hogy hol találok egyszerű mérési módszereket segítsen!
Köszönöm: Csermely Katalin
lembo
90

lembo - 2008. 10. 17. 16:05

Sziasztok!

Én is segítséget szeretnék kérni!
Szeretném megvenni a Számtól számig II.kötet(Szorzás,bennfoglalás és részekreosztás) című könyvet a gyermekemnek,mert diszkalkuliás és diszgráfiás.
Sajnos eddig mindenhol azt a válszt kaptam,hogy nem lehet megrendelninincs.
Ha valki tudja hol tudnám beszerezni kéem írjon!
Köszönöm
Angéla
afonya66
89

afonya66 - 2008. 10. 04. 14:00

A gyógyeuritmiával szeretnék megismerkedni. Ebben kérnék segítséget. Köszönöm
1..10 11..20 21..30 31..40 41..50 51..60 61..70 71..80 81..90 91..100 101..110 111..120

Rendezés a szerint sorrendben.
Lapon megjelenő hozzászólások száma:

Legfrissebb fórumtémák

Szakdolgozati segítség
Szakdolgozatommal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.

Segítségkérés
Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.

Logopédus keresés Lausanne környékén
Kedves Olvasók!
Szeptembertől Lausanneba költözünk családommal. 6 éves fiamnak verbális memória és szerialitási problémái vannak. Ismer vki magyar logopédust Lausanne környékén? Köszönöm, Csilla

könyvkeresés
Szekszárdi Júlia:
Új utak és módok
Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához

Dadogás gyógyítható?
Én is dadogós vagyok, és nagyon sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel!

FÓRUM SZABÁLYZAT

↓ hirdetés ↓