Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.
1..10
11..20
21..30
31..40
41..50
51..60
61..70
71..80
81..90
91..100
101..110
111..120
![]() 108
|
gzsoma - 2010. 05. 10. 18:43 |
|
|
Sziasztok,tudna valaki esetleg segíteni, milyen jellegű kérdések vannak az MA képzés felvételijén?
Nagyon köszi,Edina |
||
![]() 107
|
Gyöngy Mária - 2010. 04. 25. 18:44 |
|
|
Kedves Kollégák!
Segítségeteket szeretném kérni. A tanköteles óvodások év eleji beszédszűrését szeptember első két hetében szoktuk végezni kollégáimmal a szakszolgálatnál. A normatív elszámoláshoz, most a fenntartó azt szeretné, hogy már szept. 1-től órarend szerinti terápiás foglalkozásokat tartsunk. A beszédszűrést így augusztusban kellene végezni, de ekkor még a gyermekek nem járnak az oviba, így ez kivitelezhetetlen. Mióta én logopédusként dolgozom szeptember 15-ig végeztük a szűrést. Erre vonatkozó jogszabályt nem találok. Segítsetek, hol tudnék utána keresni, van-e erre vonatkozó jogszabály vagy csak a szokásjog szerint dolgoztunk így eddig! Köszönettel:Kolozsváriné |
||
![]() 106
|
hkiren - 2010. 03. 13. 14:28 |
|
|
Keresem Kas Bence KOFA testjét értékeléssel együtt, aki tud róla segítsen. Köszönöm.
|
||
![]() 105
|
babi - 2010. 02. 16. 16:14 |
|
|
Disszertációs témámhoz keresek szakirodalmat, a témám:beszédhibás óvodások társaskapcsolatai, hol találhatok ehhez szakirodalmat amire építhetném a kutatásomat?
köszönöm, Kincső |
||
![]() 104
|
R. Kriszta - 2009. 11. 15. 13:11 |
|
|
Logopédus hallgató vagyok és spontán beszédelemzéshez kellene használnom a "CLAN" programot. Csak angol nyelvű kézikönyvet találtam hozzá az interneten, de nekem magyar nyelvű kellene. Ha valakinek van ilyen, nagyon megköszönném a segítségét!
üdvözlettel, R. Kriszta |
||
![]() 103
|
hudnik - 2009. 09. 20. 09:05 |
|
|
Sziasztok,
a segítségetek szeretném kérni. Az analizis-szintézis vizsgálatához kereek tesztet. Jó lenne ha teljesen vagy nagyobb hangsúlyt fektetne erre a területre, mint az intelligencia tesztek. Köszönettel, Hudra Nikoletta |
||
![]() 102
|
Bebe - 2009. 07. 25. 14:01 |
|
|
Válasz erre (mamy - 2009. 07. 20. 23:05) :
Kedves "logopédus néni"!!"Kedves Bernadett! Az óvodai logopédusnak elsősorban a nagycsoportos óvodásokat kell ellátnia. Azonban ha egy logopédus súlyosnak ítéli egy "kicsi" beszédhibáját,elkezdheti a terápiát,ha az óraszáma és a gyereklétszám engedi.Ha nagyon súlyos a beszédhiba, a logopédus javasolhatja az Országos Beszédvizsgáló Bizottság felkeresését, ha indokolt ők előírhatják a szükséges terápiát,de csak nagyon súlyos beszédhibásokat fogadnak. Sajnos látatlanban nem tudom megmondani mi lehet a kislányod problémája.Mikor kezdett beszélni?Nem tud bizonyos hangokat /sokat/ kimondani vagy felcseréli a hangokat? Ha úgy érzed, hogy a kislányod nem úgy beszél mint a többiek, nem aggódsz feleslegesen.Sajnos egyes beszédhibáknál nem elég az egy évig tartó logopédiai terápia.Javaslom szeptemberben beszélj még egyszer a logopédusotokkal. Üdvözlettel: "logopédus néni"" Már felvettem a kapcsolatot a logopédusnéninkkel (mármint az ovissal) ő továbbra sem bíztatott, de javasolta a sok mozgást, hintázást, ringatást, tapsolást... Ja, és kérte, hogy próbáljunk leszokni a cumisüvegről... Tudom, ez az én bűnöm!!! Remélem ez egyelőre elegendő!! Bár elég nagy feladatnak tűnik!! Mégegyszer köszönöm, hogy megerősített! Bernadett |
||
![]() 101
|
mamy - 2009. 07. 20. 23:05 |
|
|
Válasz erre (Bebe - 2009. 07. 20. 15:16) :
Kedves Bernadett!"Kedves "logopédus néni"!! Már nagyon vártam, hogy valaki válaszoljon!! KÖSZÖNÖM!!! Igen, 4 éves múlt a kislányom, itthon szívesen beszél, egyedül nevelem, ill. anyukámmal, s mi mindketten megértjük. De elnézve a társait, tényleg másként beszél!! Az ovi logopédusa, bár aranyosan meghallgatott, közölte, hogy hetente csak 3 órát van a mi ovinkba, és elsődlegesen a nagycsoportot látja el. Így kimaradt a minicsoport, most a nyár, s ha ránk is csak 3 év múlva kerül sor??? Nem lesz az későn??? Mit jelent az, hogy: "várnotok kell a terápia megkezdésével." Az óvónéni is ezt, vagy valami hasonlót mondott, de nem javult semmi!!! Vagy csak én aggódom túl a dolgot?? Köszönettel: Bernadett" Az óvodai logopédusnak elsősorban a nagycsoportos óvodásokat kell ellátnia. Azonban ha egy logopédus súlyosnak ítéli egy "kicsi" beszédhibáját,elkezdheti a terápiát,ha az óraszáma és a gyereklétszám engedi.Ha nagyon súlyos a beszédhiba, a logopédus javasolhatja az Országos Beszédvizsgáló Bizottság felkeresését, ha indokolt ők előírhatják a szükséges terápiát,de csak nagyon súlyos beszédhibásokat fogadnak. Sajnos látatlanban nem tudom megmondani mi lehet a kislányod problémája.Mikor kezdett beszélni?Nem tud bizonyos hangokat /sokat/ kimondani vagy felcseréli a hangokat? Ha úgy érzed, hogy a kislányod nem úgy beszél mint a többiek, nem aggódsz feleslegesen.Sajnos egyes beszédhibáknál nem elég az egy évig tartó logopédiai terápia.Javaslom szeptemberben beszélj még egyszer a logopédusotokkal. Üdvözlettel: "logopédus néni" |
||
![]() 100
|
Bebe - 2009. 07. 20. 15:16 |
|
|
Válasz erre (mamy - 2009. 07. 19. 23:26) :
Kedves "logopédus néni"!!"Kedves Bernadett! Jó helyen jársz ha felvetted a kapcsolatot az óvodai logopédussal! Nem írtad hány éves a kislányod, de ha "időben" kezdtétek az ovit akkor 4 körül lehet.Gondolom az óvoda logopédusa elkezdi a megfelelő terápiát, ha szükséges.Ha nem súlyos a probléma és a gyermek még kicsi, lehet, hogy várnotok kell a terápia megkezdésével. Ha további vizsgálatokra van szükség, a logopédus meg tudja mondani hová mehettek. Nagyon nem jó jel, ha a kicsi nem szeret óvodába járni és beszélni! Otthon szívesen beszélget?Feltétlenül említsd meg ezt a problémát a logopédusotoknak, nem lenne jó ha másodlagos tünetek is kialakulnának! Üdvözlettel : egy "logopédus néni"" Már nagyon vártam, hogy valaki válaszoljon!! KÖSZÖNÖM!!! Igen, 4 éves múlt a kislányom, itthon szívesen beszél, egyedül nevelem, ill. anyukámmal, s mi mindketten megértjük. De elnézve a társait, tényleg másként beszél!! Az ovi logopédusa, bár aranyosan meghallgatott, közölte, hogy hetente csak 3 órát van a mi ovinkba, és elsődlegesen a nagycsoportot látja el. Így kimaradt a minicsoport, most a nyár, s ha ránk is csak 3 év múlva kerül sor??? Nem lesz az későn??? Mit jelent az, hogy: "várnotok kell a terápia megkezdésével." Az óvónéni is ezt, vagy valami hasonlót mondott, de nem javult semmi!!! Vagy csak én aggódom túl a dolgot?? Köszönettel: Bernadett |
||
![]() 99
|
mamy - 2009. 07. 19. 23:26 |
|
|
Válasz erre (Bebe - 2009. 07. 17. 08:39) :
Kedves Bernadett!"Sziasztok! A kislányom beszédével kapcsolatban kérnék segítséget! Tavaly okt-ben kezdtük az ovit - mindenre megvolt a maga szava, de minden szó után odatette (sőt, mai napig odateszi - am, például a madár=madam, nyuszi=nulam...).Az óvónéni azt mondta, majd az oviban, mivel nem értik a többiek, változik, de nem változott. Ráadásul visszahúzódó lett, nem szeret oviba menni, kijelenti, hogy őt ott nem szeretik. Mi ez?? Hova fordulhatok?? Hallásvizsgálaton voltunk (ovis logopédus mondta), de minden rendben. Hogy segíthetek rajta??? Köszönettel: Bernadett" Jó helyen jársz ha felvetted a kapcsolatot az óvodai logopédussal! Nem írtad hány éves a kislányod, de ha "időben" kezdtétek az ovit akkor 4 körül lehet.Gondolom az óvoda logopédusa elkezdi a megfelelő terápiát, ha szükséges.Ha nem súlyos a probléma és a gyermek még kicsi, lehet, hogy várnotok kell a terápia megkezdésével. Ha további vizsgálatokra van szükség, a logopédus meg tudja mondani hová mehettek. Nagyon nem jó jel, ha a kicsi nem szeret óvodába járni és beszélni! Otthon szívesen beszélget?Feltétlenül említsd meg ezt a problémát a logopédusotoknak, nem lenne jó ha másodlagos tünetek is kialakulnának! Üdvözlettel : egy "logopédus néni" |
||
Legfrissebb fórumtémák
Szakdolgozati segítség
Szakdolgozatommal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Segítségkérés
Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.
Logopédus keresés Lausanne környékén
Kedves Olvasók!
Szeptembertől Lausanneba költözünk családommal. 6 éves fiamnak verbális memória és szerialitási problémái vannak. Ismer vki magyar logopédust Lausanne környékén? Köszönöm, Csilla
könyvkeresés
Szekszárdi Júlia:
Új utak és módok
Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához
Dadogás gyógyítható?
Én is dadogós vagyok, és nagyon sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel!