Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.
1..10
11..20
21..30
31..40
41..50
51..60
61..70
71..80
81..90
91..100
101..110
111..120
![]() 18
|
güni - 2007. 09. 14. 07:03 |
|
|
Kedves Betti!
Bizonyára az izgalom hevesebb tempójú, kevés kapacitású légzéssel párosul nálad, ami természetes dolog. Jó lenne néhány koncentrációs légzôgyakorlatot végezned, akár jógáznod, ez megnyugtatja és nyugodtabb tempójúvá teszi a légzésed. Dr. Illés Györgyi SZFE |
||
![]() 17
|
LBetti - 2007. 09. 13. 18:37 |
|
|
Sziasztok, Jó napot!
Elsőéves gyógypedagógus hallgató vagyok, és szeretnék logopédus lenni. (az első év végén van szakirányválasztás, alkalmassági vizsgával). Az a problémám, hogy amikor ideges vagyok, izgulok, remeg a hangom, és úgy hallottam ez kizáró ok lehet, de fejleszthető. Kérem, aki tud segíteni, írjon, mert nagyon fontos lenne. Ez az álmom! köszönöm előre is: Betti |
||
![]() 16
|
Equinox - 2007. 09. 11. 12:41 |
|
|
Kedves Kollegák!
Integrált tanítással kapcsolatban kellene minden fellelhető anyag. Köszönettel Orosz Árpád |
||
![]() 15
|
Lossonczy Marian - 2007. 09. 10. 23:26 |
|
|
Kedves Kollégák!
Idén kezdtem el a BME közoktatás-vezető továbbképzését. Már az első fordulóban nehézségekbe ütköztem, ezért kérem azon kollégák jelentkezését, akik ugyanitt végeztek vagy tanulmányaikat itt végzik és a házi dolgozataim megírásában segíteni tudnának. Kérem az email-címemre írjatok! Köszönettel: Marian |
||
![]() 14
|
Gervay - 2007. 09. 04. 12:03 |
|
|
Kedves Kollégák!
Keresem dr.Balázs Boglárka által jegyzett alábbi két Logo Press kiad ványt: 1)Útmutató és hangkazetta a gyermekkori diszfónia kezeléséhez (Logo Press 1992) 2) DTE diszfónia terápiás egységcsomag a gyermekkori diszfónia vizsgálatára ( Logo Press) Tudtok segíteni, hol tudnám megvenni? Krasznár és fia üzleteiben nem kaphatók már. Köszönöm. |
||
![]() 13
|
fehkat - 2007. 08. 09. 16:18 |
|
|
Válasz erre (Bertók beáta - 2007. 07. 09. 18:17) :
Kedves Bea!"Kedves logopédus kollégák.szeretnék segítséget kérni toletek.A fiam 2 éves és sajnos nem úgy fejlodik a beszédje ahogy szeretném.Lehet hogy elfogult vagyok,nálam igaz a példa:"A LOGOPÉDUS GYEREKE NEM BESZÉL" Tokéletesen leutánoz hangokat,hangutánzó szavakat,még dallamot is.Néhány szavat /kb 40/ helyesen használ.Viszont nem akar szavakat ismételni/inkább mással kezd foglalkozni ha észreveszi mit szeretnék tole/Az osszetett utasításokra is helyesen reagál,megérteti magát a mutogatással,halandzsa nyelven magyaráz,gesztikulál.Apai nagyapa,s az ocsém is késobb kezdett el beszélni.Kb.2 és fél héttel korábban szuletett. Más gyerekének konnyu segíteni, a magaméval nem tudok mit kezdeni,kérlek segítsetek.Már sok mimdennel próbálkoztam.El vagyok keseredve." A legnehezebb helyzet, amikor a szülő "túlművelt". Nyilván ezerszer végiggondoltad már az összes lehetséges okot, amivel a tanulmányaid során találkoztál. Ezért újabb ötletet fölösleges adni. Három gyerekem van, és teljesen másképp, más időben indult mindegyiknek a beszéde. Két éves korban lehet, hogy folyamatosan beszél a gyerek, de olyan is van, mint a tied, és mindkettő teljesen normális lehet. Ha érti a közlést és igyekszik szándékát is valahogyan kifejezni, az nagyon jó. Én kevés olyan kicsit láttam, aki szülő kedvéért ismétel. Nagyon fontos, hogy ne szorongj, mert láthatatlan csatornákon átmegy, megérzi. Azt hiszem, a ti esetetekben nem az elhanyagolástól, hanem a túlaggódástól kell tartani. És 40 szó nem kevés! A beszéd megindult, időnként a szókincsgyarapodás stagnál, aztán újra meglódul. A te gyereked biztos nem olvasta a tankönyveket, ezért nem tudja, hogy heti hány új szót kell elsajátítani. Szóval légy türelmes, és ne aggódj túlságosan még egy darabig. Üdvözlettel: Fehérvári Kati |
||
![]() 12
|
tia_bederna - 2007. 07. 16. 10:11 |
|
|
Tisztelt Logopédusok!
Logopédus hallgató vagyok és a dadogás témakörében írom a szakdolgozatomat. Amennyiben tud nekem bárki a témához kapcsolódó szakirodalmat ajánlani, az nagyon nagy segítség lenne és megköszönném. (Alapvető könyveken már túl vagyok, pl.: Lajos Péter tanár úr könyve; Klaniczay Sára: A gyermekkori dadogásról, valamint: Esetek a gyerekkori pszichoterápia területéről, ill. Vékássy László: A dadogók komplex kezelése; valamint a különböző internetes oldalak: legfőképpen a "logopédia világa" és a "demosthenes". ) Segítségüket előre is köszönöm! |
||
|
11
|
Bertók beáta - 2007. 07. 09. 18:17 |
|
|
Kedves logopédus kollégák.szeretnék segítséget kérni toletek.A fiam 2 éves és sajnos nem úgy fejlodik a beszédje ahogy szeretném.Lehet hogy elfogult vagyok,nálam igaz a példa:"A
LOGOPÉDUS GYEREKE NEM BESZÉL" Tokéletesen leutánoz hangokat,hangutánzó szavakat,még dallamot is.Néhány szavat /kb 40/ helyesen használ.Viszont nem akar szavakat ismételni/inkább mással kezd foglalkozni ha észreveszi mit szeretnék tole/Az osszetett utasításokra is helyesen reagál,megérteti magát a mutogatással,halandzsa nyelven magyaráz,gesztikulál.Apai nagyapa,s az ocsém is késobb kezdett el beszélni.Kb.2 és fél héttel korábban szuletett. Más gyerekének konnyu segíteni, a magaméval nem tudok mit kezdeni,kérlek segítsetek.Már sok mimdennel próbálkoztam.El vagyok keseredve. |
||
![]() 10
|
Richter Virág - 2007. 06. 04. 15:57 |
|
|
Sziasztok!
Tudna -e nekem abban segíteni valaki, hogy az óvodában milyen arányban fordulnak elő a különböző beszédhibák általában? És, hogy a konkrét beszédfejlesztésen kívül mely területek fejlesztésére alkalmasak az anyanyelvi játékok? Köszönöm a segítséget! |
||
![]() 9
|
vesike - 2007. 05. 13. 09:13 |
|
|
Válasz erre (vesike - 2007. 05. 13. 09:10) :
jav:'arra'
"Kedves b.judit! Gondolom, hogy már hosszabb ideje ez a helyzet, és nagyon sokszor újra gyakoroltattad az auditív és motoros differenciálást. Ara gondolok, hogy gyermek a talán saját hangja "visszakapcsolásában" akadályozott. Tennék egy próbát: A gyermek mondja a szót /s-sz/ differciáláshoz, én keresem meg a hozzá a képet, megkérdezém, hogy jót választottam-e. Kiraknám az asztalra a képecskéket, megkérném, hogy ne mutasson rá arra, amelyiket mondja. Ha itt nem téved, akkor újra visszamennék a "s" rögzítéshez szavakban, mondatokban, majd az automatizáláshoz. Előfordul, hogy sok időt vesz igénybe,amíg spontán is tudja alkalmazni a gyermek a tanultakat.Megnézném milyen a "beszéd-környezete". Volt hasonló "esetem", ott az édesanya pöszített --dajkanyelvként-- a 6 éves fiacskájának. Álmomban nem gondoltam volna erre, ha nem hallottam volna öltöztetés közben:"Fejvessük mosztan a szapkátkát!" " |
||
Legfrissebb fórumtémák
Szakdolgozati segítség
Szakdolgozatommal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Segítségkérés
Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.
Logopédus keresés Lausanne környékén
Kedves Olvasók!
Szeptembertől Lausanneba költözünk családommal. 6 éves fiamnak verbális memória és szerialitási problémái vannak. Ismer vki magyar logopédust Lausanne környékén? Köszönöm, Csilla
könyvkeresés
Szekszárdi Júlia:
Új utak és módok
Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához
Dadogás gyógyítható?
Én is dadogós vagyok, és nagyon sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel!