Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.
1..10
11..20
21..30
31..40
41..50
51..60
61..70
71..80
81..90
91..100
101..110
111..120
![]() 28
|
tarpyes - 2007. 10. 03. 11:19 |
|
|
Kedves Kollégák!
Számomra nem mindennapi esettel találkoztam nemrégiben.Egy 3 és fél éves kislány édesanyja keresett meg azzal a kéréssel, hogy segítsem megtanítani a kislányát rágni. A kislány a nyelv alatti izmok részleges beidegzési problémájával, illetve gótikus szájpaddal született. Nem tudja forgatni a szilárd táplálékot a szájában, illetve nem tudja továbbítani a garat felé. A segítségeteket kérem! Hogyan lehetne ezen a problémán segíteni? Kihez fordulhat az édesanya?( Távolság nem számít!) Illetve, hogyan tudom majd a helyes hangokat kialakítani, amikor betölti az 5. évét. Most szinte érthetetlen a beszéde. A nagymozgásáról annyit, hogy Dévényi módszerrel fejleszették, így 1 és fél éves korában kezdett el járni. Segítségeteket előre is köszönöm, Eszter |
||
![]() 27
|
tarpyes - 2007. 10. 02. 16:11 |
|
|
Kedves Kollégák!
Számomra nem mindennapi esettel találkoztam nemrégiben.Egy 3 és fél éves kislány édesanyja keresett meg azzal a kéréssel, hogy segítsem megtanítani a kislányát rágni. A kislány a nyelv alatti izmok részleges beidegzési problémájával, illetve gótikus szájpaddal született. Nem tudja forgatni a szilárd táplálékot a szájában, illetve nem tudja továbbítani a garat felé. A segítségeteket kérem! Hogyan lehetne ezen a problémán segíteni? Kihez fordulhat az édesanya?( Távolság nem számít!) Illetve, hogyan tudom majd a helyes hangokat kialakítani, amikor betölti az 5. évét. Most szinte érthetetlen a beszéde. A nagymozgásáról annyit, hogy Dévényi módszerrel fejleszették, így 1 és fél éves korában kezdett el járni. Segítségeteket előre is köszönöm, Eszter |
||
![]() 26
|
Ria - 2007. 10. 01. 15:26 |
|
|
Válasz erre (egriné szécsi ágnes - 2007. 09. 26. 17:20) :
Kedves Ágnes!"Kedves Kollégák! Segítségeteket szeretném kérni szakdolgozat ügyben. Témám: tanulási zavar veszélyeztetettsége óvodás korban. Ehhez keresnék szakirodalmat. Tudom, van bőven a tanulási zavarról, előző szakdolgozatomnál találkoztam ezekkel. De nekem speciálisan óvodáskori tanulási zavar veszélyeztetettségéhez kellene szakirodalom. Ha valaki tudna segíteni, nagyon örülnlk. Keresek egy Fejlesztő Pedagógia számot: 1992 I-II. Ebben a számban Marosits Istvánné cikke - A diszlexia veszélyeztetettség jelei az óvodáskorban, valamint Dr. Torda Ágnes: Diagnosztikus támpontok az olvasás-írás zavarának vizsgálatához. Sajnos azt a számot az intézményünkből valaki elvitte és elfelejtette visszahozni. Segítségeteket előre is köszönöm." Olvastam problémádat szakdolgozat ügyben. Marosits Istvánné és Torda Ágnes cikkét a Fejlesztő Pedagógia 1999-es különszámában is megtalálhatod, de ha nincs meg, add meg a postacímed, és nagyon szívesen elküldöm.Ezenkívül keresd a Sulinova honlapját. Ott kattints a Sajátos nevelési igényűek együttnevelése menüpontra,utána az Adatbankra,végül az SNI ajánlások a kompetencia alapú programcsomagokhoz 4. Óvodai nevelés. Nagyon sok hasznos dolog van benne. Remélem, hogy segíthettem. Üdvözletettel:Ria |
||
![]() 25
|
Tóth Erika Katalin - 2007. 09. 28. 12:05 |
|
|
Válasz erre (olahti - 2007. 09. 19. 07:42) :
Sajnos ezek a problémák nem oldódnak meg maguktól, meggyőződésem, hogy a beszéd elemeinek a felismerésével kell újrakezdeni a tanulást, mégpedig kihangsúlyozott hallásdifferenciálással..Beszédfejlesztő tanárt javasolok.
"Segítséget kérnék általános iskolai problémához. Egy iskmerősöm gyermeke ötödik osztályos. Komoly helyesírási gondokkal (egybe- és különírás, mgh. hosszúság) küzd. Nem valószínű, hogy a magyar nyelvi órák hatására történik pozitív változás. Mit lehet csinálni olyan gyerekekkel, akiknek nem megy a helyesírás? Segítségeteket várom! Adrienn " |
||
![]() 24
|
Andi - 2007. 09. 27. 21:07 |
|
|
Válasz erre (egriné szécsi ágnes - 2007. 09. 26. 17:20) :
Kedves Ágnes!"Kedves Kollégák! Segítségeteket szeretném kérni szakdolgozat ügyben. Témám: tanulási zavar veszélyeztetettsége óvodás korban. Ehhez keresnék szakirodalmat. Tudom, van bőven a tanulási zavarról, előző szakdolgozatomnál találkoztam ezekkel. De nekem speciálisan óvodáskori tanulási zavar veszélyeztetettségéhez kellene szakirodalom. Ha valaki tudna segíteni, nagyon örülnlk. Keresek egy Fejlesztő Pedagógia számot: 1992 I-II. Ebben a számban Marosits Istvánné cikke - A diszlexia veszélyeztetettség jelei az óvodáskorban, valamint Dr. Torda Ágnes: Diagnosztikus támpontok az olvasás-írás zavarának vizsgálatához. Sajnos azt a számot az intézményünkből valaki elvitte és elfelejtette visszahozni. Segítségeteket előre is köszönöm." A Fejlesztő Pedagógia általad megjelölt számai nekem nincsenek meg, de én is most írom a szakdolgozatomat, melynek címe egyezik a tiéddel. Ha gondolod e-mail-ben felvehetjük a kapcsolatot és lehet, hogy tudunk egymásnak hasznos információkat, ötleteket adni. Üdvözlettel : Andi, komloandrea@pr.hu |
||
![]() 23
|
egriné szécsi ágnes - 2007. 09. 26. 17:20 |
|
|
Kedves Kollégák!
Segítségeteket szeretném kérni szakdolgozat ügyben. Témám: tanulási zavar veszélyeztetettsége óvodás korban. Ehhez keresnék szakirodalmat. Tudom, van bőven a tanulási zavarról, előző szakdolgozatomnál találkoztam ezekkel. De nekem speciálisan óvodáskori tanulási zavar veszélyeztetettségéhez kellene szakirodalom. Ha valaki tudna segíteni, nagyon örülnlk. Keresek egy Fejlesztő Pedagógia számot: 1992 I-II. Ebben a számban Marosits Istvánné cikke - A diszlexia veszélyeztetettség jelei az óvodáskorban, valamint Dr. Torda Ágnes: Diagnosztikus támpontok az olvasás-írás zavarának vizsgálatához. Sajnos azt a számot az intézményünkből valaki elvitte és elfelejtette visszahozni. Segítségeteket előre is köszönöm. |
||
![]() 22
|
Füli - 2007. 09. 19. 21:55 |
|
|
LOGOPÉDUSOK FIGYELEM! A gödöllői kistérség több helységébe / Csömör,Nagytarcsa,Pécel stb./ keresnek iskolába logopédusokat! Akit érdekel a dolog, hívjon a következő telefonszámon:06-20-533-2453
|
||
![]() 21
|
olahti - 2007. 09. 19. 07:42 |
|
|
Segítséget kérnék általános iskolai problémához. Egy iskmerősöm gyermeke ötödik osztályos. Komoly helyesírási gondokkal (egybe- és különírás, mgh. hosszúság) küzd. Nem valószínű, hogy a magyar nyelvi órák hatására történik pozitív változás. Mit lehet csinálni olyan gyerekekkel, akiknek nem megy a helyesírás? Segítségeteket várom! Adrienn
|
||
![]() 20
|
güni - 2007. 09. 18. 13:34 |
|
|
Válasz erre (LBetti - 2007. 09. 15. 17:07) :
Szívesen! Önálló gyakorláshoz önzô módon a saját könyvemet is ajánlom Neked..."köszönöm szépen a gyors választ! Megrendeltem Montágh Imre: Tiszta beszéd című könyvét, remélem ebben vannak ilyen gyakorlatok! mégegyszer köszönöm a segítséget! Betti" I.Gy. |
||
![]() 19
|
LBetti - 2007. 09. 15. 17:07 |
|
|
köszönöm szépen a gyors választ!
Megrendeltem Montágh Imre: Tiszta beszéd című könyvét, remélem ebben vannak ilyen gyakorlatok! mégegyszer köszönöm a segítséget! Betti |
||
Legfrissebb fórumtémák
Szakdolgozati segítség
Szakdolgozatommal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Segítségkérés
Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.
Logopédus keresés Lausanne környékén
Kedves Olvasók!
Szeptembertől Lausanneba költözünk családommal. 6 éves fiamnak verbális memória és szerialitási problémái vannak. Ismer vki magyar logopédust Lausanne környékén? Köszönöm, Csilla
könyvkeresés
Szekszárdi Júlia:
Új utak és módok
Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához
Dadogás gyógyítható?
Én is dadogós vagyok, és nagyon sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel!