http://www.beszed.hu

Segítségkérés

Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.

Eddigi hozzászólások:

1..10 11..20 21..30 31..40 41..50 51..60 61..70 71..80 81..90 91..100 101..110 111..120

tarpyes
28

tarpyes - 2007. 10. 03. 11:19

Kedves Kollégák!
Számomra nem mindennapi esettel találkoztam nemrégiben.Egy 3 és fél éves kislány édesanyja keresett meg azzal a kéréssel, hogy segítsem megtanítani a kislányát rágni. A kislány a nyelv alatti izmok részleges beidegzési problémájával, illetve gótikus szájpaddal született. Nem tudja forgatni a szilárd táplálékot a szájában, illetve nem tudja továbbítani a garat felé. A segítségeteket kérem! Hogyan lehetne ezen a problémán segíteni? Kihez fordulhat az édesanya?( Távolság nem számít!) Illetve, hogyan tudom majd a helyes hangokat kialakítani, amikor betölti az 5. évét. Most szinte érthetetlen a beszéde. A nagymozgásáról annyit, hogy Dévényi módszerrel fejleszették, így 1 és fél éves korában kezdett el járni.
Segítségeteket előre is köszönöm, Eszter
tarpyes
27

tarpyes - 2007. 10. 02. 16:11

Kedves Kollégák!
Számomra nem mindennapi esettel találkoztam nemrégiben.Egy 3 és fél éves kislány édesanyja keresett meg azzal a kéréssel, hogy segítsem megtanítani a kislányát rágni. A kislány a nyelv alatti izmok részleges beidegzési problémájával, illetve gótikus szájpaddal született. Nem tudja forgatni a szilárd táplálékot a szájában, illetve nem tudja továbbítani a garat felé. A segítségeteket kérem! Hogyan lehetne ezen a problémán segíteni? Kihez fordulhat az édesanya?( Távolság nem számít!) Illetve, hogyan tudom majd a helyes hangokat kialakítani, amikor betölti az 5. évét. Most szinte érthetetlen a beszéde. A nagymozgásáról annyit, hogy Dévényi módszerrel fejleszették, így 1 és fél éves korában kezdett el járni.
Segítségeteket előre is köszönöm, Eszter
Ria
26

Ria - 2007. 10. 01. 15:26

Válasz erre (egriné szécsi ágnes - 2007. 09. 26. 17:20) :
"Kedves Kollégák!
Segítségeteket szeretném kérni szakdolgozat ügyben. Témám: tanulási zavar veszélyeztetettsége óvodás korban. Ehhez keresnék szakirodalmat. Tudom, van bőven a tanulási zavarról, előző szakdolgozatomnál találkoztam ezekkel. De nekem speciálisan óvodáskori tanulási zavar veszélyeztetettségéhez kellene szakirodalom. Ha valaki tudna segíteni, nagyon örülnlk. Keresek egy Fejlesztő Pedagógia számot: 1992 I-II. Ebben a számban Marosits Istvánné cikke - A diszlexia veszélyeztetettség jelei az óvodáskorban, valamint Dr. Torda Ágnes: Diagnosztikus támpontok az olvasás-írás zavarának vizsgálatához. Sajnos azt a számot az intézményünkből valaki elvitte és elfelejtette visszahozni.

Segítségeteket előre is köszönöm."
Kedves Ágnes!
Olvastam problémádat szakdolgozat ügyben. Marosits Istvánné és Torda Ágnes cikkét a Fejlesztő Pedagógia 1999-es különszámában is megtalálhatod, de ha nincs meg, add meg a postacímed, és nagyon szívesen elküldöm.Ezenkívül keresd a Sulinova honlapját. Ott kattints a Sajátos nevelési igényűek együttnevelése menüpontra,utána az Adatbankra,végül az SNI ajánlások a kompetencia alapú programcsomagokhoz 4. Óvodai nevelés. Nagyon sok hasznos dolog van benne. Remélem, hogy segíthettem. Üdvözletettel:Ria
Tóth Erika Katalin
25

Tóth Erika Katalin - 2007. 09. 28. 12:05

Válasz erre (olahti - 2007. 09. 19. 07:42) :
"Segítséget kérnék általános iskolai problémához. Egy iskmerősöm gyermeke ötödik osztályos. Komoly helyesírási gondokkal (egybe- és különírás, mgh. hosszúság) küzd. Nem valószínű, hogy a magyar nyelvi órák hatására történik pozitív változás. Mit lehet csinálni olyan gyerekekkel, akiknek nem megy a helyesírás? Segítségeteket várom! Adrienn "
Sajnos ezek a problémák nem oldódnak meg maguktól, meggyőződésem, hogy a beszéd elemeinek a felismerésével kell újrakezdeni a tanulást, mégpedig kihangsúlyozott hallásdifferenciálással..Beszédfejlesztő tanárt javasolok.
Andi
24

Andi - 2007. 09. 27. 21:07

Válasz erre (egriné szécsi ágnes - 2007. 09. 26. 17:20) :
"Kedves Kollégák!
Segítségeteket szeretném kérni szakdolgozat ügyben. Témám: tanulási zavar veszélyeztetettsége óvodás korban. Ehhez keresnék szakirodalmat. Tudom, van bőven a tanulási zavarról, előző szakdolgozatomnál találkoztam ezekkel. De nekem speciálisan óvodáskori tanulási zavar veszélyeztetettségéhez kellene szakirodalom. Ha valaki tudna segíteni, nagyon örülnlk. Keresek egy Fejlesztő Pedagógia számot: 1992 I-II. Ebben a számban Marosits Istvánné cikke - A diszlexia veszélyeztetettség jelei az óvodáskorban, valamint Dr. Torda Ágnes: Diagnosztikus támpontok az olvasás-írás zavarának vizsgálatához. Sajnos azt a számot az intézményünkből valaki elvitte és elfelejtette visszahozni.

Segítségeteket előre is köszönöm."
Kedves Ágnes!

A Fejlesztő Pedagógia általad megjelölt számai nekem nincsenek meg, de én is most írom a szakdolgozatomat, melynek címe egyezik a tiéddel. Ha gondolod e-mail-ben felvehetjük a kapcsolatot és lehet, hogy tudunk egymásnak hasznos információkat, ötleteket adni.
Üdvözlettel : Andi, komloandrea@pr.hu
egriné szécsi ágnes
23

egriné szécsi ágnes - 2007. 09. 26. 17:20

Kedves Kollégák!

Segítségeteket előre is köszönöm.
Füli
22

Füli - 2007. 09. 19. 21:55

LOGOPÉDUSOK FIGYELEM! A gödöllői kistérség több helységébe / Csömör,Nagytarcsa,Pécel stb./ keresnek iskolába logopédusokat! Akit érdekel a dolog, hívjon a következő telefonszámon:06-20-533-2453
olahti
21

olahti - 2007. 09. 19. 07:42

Segítséget kérnék általános iskolai problémához. Egy iskmerősöm gyermeke ötödik osztályos. Komoly helyesírási gondokkal (egybe- és különírás, mgh. hosszúság) küzd. Nem valószínű, hogy a magyar nyelvi órák hatására történik pozitív változás. Mit lehet csinálni olyan gyerekekkel, akiknek nem megy a helyesírás? Segítségeteket várom! Adrienn
güni
20

güni - 2007. 09. 18. 13:34

Válasz erre (LBetti - 2007. 09. 15. 17:07) :
"köszönöm szépen a gyors választ!
Megrendeltem Montágh Imre: Tiszta beszéd című könyvét, remélem ebben vannak ilyen gyakorlatok!
mégegyszer köszönöm a segítséget!
Betti"
Szívesen! Önálló gyakorláshoz önzô módon a saját könyvemet is ajánlom Neked...

I.Gy.

LBetti
19

LBetti - 2007. 09. 15. 17:07

köszönöm szépen a gyors választ!
Megrendeltem Montágh Imre: Tiszta beszéd című könyvét, remélem ebben vannak ilyen gyakorlatok!
mégegyszer köszönöm a segítséget!
Betti
1..10 11..20 21..30 31..40 41..50 51..60 61..70 71..80 81..90 91..100 101..110 111..120

Rendezés a szerint sorrendben.
Lapon megjelenő hozzászólások száma:

Legfrissebb fórumtémák

Szakdolgozati segítség
Szakdolgozatommal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.

Segítségkérés
Segítségkérés más logopédusoktól bármivel kapcsolatban.

Logopédus keresés Lausanne környékén
Kedves Olvasók!
Szeptembertől Lausanneba költözünk családommal. 6 éves fiamnak verbális memória és szerialitási problémái vannak. Ismer vki magyar logopédust Lausanne környékén? Köszönöm, Csilla

könyvkeresés
Szekszárdi Júlia:
Új utak és módok
Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához

Dadogás gyógyítható?
Én is dadogós vagyok, és nagyon sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel!

FÓRUM SZABÁLYZAT

↓ hirdetés ↓